Project starten vanuit een Initiatief

Top  Previous  Next

Het is mogelijk om een project te starten vanuit een initiatief. Door een projectmodel toe te passen op een initiatief, wordt het omgevormd tot een project.

Project starten vanuit een initiatief

Stap 1.Navigeer naar een portfolio en klik op de naam van het initiatief om de detailpagina te openen.
Stap 2.Klik, bovenaan die pagina, op Start projectprogramma, een dialoogvenster verschijnt:

start project from initiative dialog

Stap 3.Voer de details in:

Creëer: selecteer de optie Project om een project te maken.

Startdatum: verschuift de planning in het projectmodel (als deze beschikbaar is) naar deze datum

Organisatie-eenheid: selecteer de Organisatie-eenheid waar het project gestart moet worden.

Map: selecteer de Map (binnen de geselecteerde Organisatie-eenheid) waar het project gestart moet worden.

Projectmodel: selecteer het te gebruiken projectmodel voor het project.

Projectmanagers: selecteer de projectmanager(s) voor het project.

NB: Zie Modellen aanmaken of verplaatsen om de details te zien over welke modellen beschikbaar zijn en hoe je dit kan veranderen wanneer nodig.

Stap 4.Klik op OK, het project is aangemaakt en verschijnt in de gekozen Map.