Project starten

Top  Previous  Next

In een portfolio kan je nieuwe projecten maken. Door het juiste projectmodel toe te passen krijgt het projectmanager een 'snelle start'.

Project starten

Stap 1.Navigeer naar jouw portfolio en klik op plus-teken02 in de sectie Portfolio-items, een dialoogvenster verschijnt.
Stap 2.Bij Creëer, selecteer Project om het dialoogvenster uit te breiden:

start a project dialog

Stap 3.Voer de details in:

Naam: de naam van het project

Doelstelling: het doel van het project

Eigenaar: deze gebruiker heeft toegang tot het portfolio-item (maar niet tot het project!), zonder toegang te krijgen tot het gehele portfolio

Managers: de projectmanager(s)

Geselecteerd: selectievakje om het initiatief te laten verschijnen in het actieve portfolio (zie Scenarioplanning gebruiken in een Portfolio)

Startdatum: verschuift de planning in het projectmodel (als deze beschikbaar is) naar deze datum

Organisatie-eenheid: selecteer de Organisatie-eenheid waar het project gestart moet worden.

Map: selecteer de Map (binnen de geselecteerde Organisatie-eenheid) waar het project gestart moet worden. .

Projectmodel: selecteer het te gebruiken projectmodel voor het project.

NB: Zie Modellen aanmaken of verplaatsen om de details te zien over welke modellen beschikbaar zijn en hoe je dit kan veranderen wanneer nodig.

Stap 4.Klik op OK, het project is aangemaakt en verschijnt in de gekozen Map.