Initiatief starten

Top  Previous  Next

Een portfolio kan verschillende soorten portfolio-items bevatten: initiatieven, projecten en programma's. Initiatieven zijn 'nog niet gestarte projecten' en kan je gebruiken in een portfolio selectie proces.

Initiatief starten

Stap 1.Navigeer naar jouw Portfolio
Stap 2.Klik, in de sectie Portfolio-items, op plus-teken02, een dialoogvenster verschijnt:

nieuw portfolio item dialoog - juist

Stap 3.Voer de details in:

Naam: de naam van het initiatief

Doelstelling: het doel van het initiatief

Eigenaar: deze gebruiker heeft toegang tot het initiatief, zonder toegang te krijgen tot het gehele portfolio

Managers: de beoogde project of programmamanager

Geselecteerd: selectievakje om het initiatief te laten verschijnen in het actieve portfolio (zie Scenarioplanning gebruiken in een Portfolio)

Creëer: selecteer Initiatief

Stap 4.Klik op OK, het initiatief is aangemaakt en verschijnt in het portfolio.

N.B.: het is ook mogelijk om een initiatief vanuit een idee te starten, zie Initiatief starten vanuit een Idee.