Rapportageverzoek naar Projecten/Programma's versturen en monitoren

Top  Previous  Next

Vanuit een portfolio kan je verzoeken sturen naar projecten en programma's om te rapporteren over bijvoorbeeld hun status en financiën. Met deze functie kan je vaststellen dat (specifieke) project en programma informatie alleen bijgewerkt kan worden aan de portfolio zijde door een verzoek. De portfoliomanager kan bijhouden of en wanneer de project- en programmamanagers de betreffende informatie hebben bijgewerkt.

Rapportageverzoek sturen naar project- en programmamanagers

Stap 1.Navigeer naar een portfolio. Selecteer in de sectie Portfolio-items de regel(s) van projecten en programma's waar je het rapportageverzoek naar toe wilt sturen.

N.B.: gebruik Ctrl of Shift om meerdere regels te selecteren.

N.B.: selecteer geen enkele regel om alle regels in de weergave te selecteren

Stap 2.Klik, in de sectie Portfolio-items, op Stuur rapportageverzoek, een dialoogvenster verschijnt:

Send report request dialog

Stap 3.Indien mogelijk, selecteer de Prognose startdatum. Selecteer het juiste Rapportagemodel en vul een vervaldatum in. Optioneel kan je Opmerkingen invoeren en kiezen of je een notificatie per e-mail wilt versturen.

N.B.: Afhankelijk van je rol kun je rapportagemodellen veranderen en/of aanpassen. Zie Werken met modellen.

Stap 4.Klik op OK, het verzoek is nu verstuurd.
Stap 5.De project- en programmamanagers kunnen informatie aanpassen in het rapportageverzoek en het publiceren naar het portfolio.
Stap 6.De portfoliomanager kan de status bijhouden van alle verzoeken.

Rapportageverzoek monitoren

Een portfoliomanager kan de status van zijn rapportageverzoeken bijhouden in de sectie Portfolio-items door een weergave te selecteren die het veld bevat 'Rapportagestatus' en 'Laatst gepubliceerd op'. Het veld Rapportagestatus toont één van de volgende symbolen:

clip0196 = de vervaldatum van het rapportageverzoek is gepasseerd en het rapportage verzoek is nog niet gepubliceerd.

clip0197 = het rapportageverzoek is gepubliceerd naar het portfolio.

clip0198 = het rapportageverzoek moet nog gepubliceerd worden (maar is nog niet voorbij de vervaldatum)