Automatisch rapport genereren

Top  Previous  Next

Automatisch rapport genereren

Je kan rapporten en documenten genereren vanuit de Principal Toolbox. Beschikbare rapporten worden getoond in de sectie Automatische rapporten welke je kan vinden op de tabbladen Overzicht en Rapporten. Een groen icoon is een indicatie van een Excel rapport, een blauw icoon representeert een Word rapport.

Stap 1.Navigeer naar de sectie Automatische rapporten, klik op de naam van het rapport dat je wilt genereren. Afhankelijk van je browser wordt een dialoogvenster getoond of wordt het rapport direct gedownload.
N.B.: Excel rapporten moet je altijd eerst opslaan op de harde schijf voor je ze kan openen om correct te werken.
Stap 2.Open het rapport en sta macro's toe: het rapport wordt nu gevuld met data uit de Principal Toolbox.
Stap 3.Sla het rapport op of upload het naar de Principal Toolbox.

clip0141

De sectie Automatische rapporten

NB: Vanuit Excel kan ook een Powerpoint (PPT) rapport worden gemaakt. Ga hiervoor naar het tabblad PTB in Excel en klik op "Creeër presentatie". Per Excel blad wordt een sheet aangemaakt in de presentatie. De naam van het blad wordt de titel van de sheet. Stel voor elk Excel blad het afdrukbereik in via het tabblad "Pagina-indeling". Wanneer je verborgen regels of kolommen op het blad hebt, verberg dan alle kolommen en rijen tussen het afdrukbereik en de verborgen kolommen/bladen.