Werken in een map

Top  Previous  Next

Mappen bestaan in de Project Management module. Mappen kunnen je gebruiken om projecten en programma's te groeperen. De belangrijkste functies van mappen zijn:

Rapporteren op alle projecten en programma's in de map

Sub mappen aanmaken

Projecten en programma's starten zonder een portfolio referentie (afhankelijk van de configuratie en je rol)

Folder dashboard

Het map overzicht

Wat je ziet op het Map Overzicht

1.De sectie Logboeken, waar je logboek-items kan aanmaken en beheren. Zie Werken met logboeken.

2.De sectie Automatische Rapporten, waar je Automatische rapporteren kan uitvoeren of aanmaken (beschikbaarheid optie is afhankelijk van je rol). Zie Werken met Automatische Rapporten.

3.De sectie Rapporten, waar je kan rapporteren over alle informatie in projecten (beschikbaarheid optie is afhankelijk van je rol). Zie Rapporten.

4.De sectie Mappen, waar je sub-mappen kan bekijken, aanmaken of erheen navigeren.

5.De sectie Programma's, waar je programma's kan bekijken, aanmaken (afhankelijk van de configuratie) of erheen navigeren.

6.De sectie Projecten, waar je projecten kan bekijken, aanmaken (afhankelijk van de configuratie) of erheen navigeren.

7.Klik op deze knoppen om een sub-mappen aan te maken, te verplaatsten of te archiveren (opties zijn afhankelijk van je rol).

8.Klik op deze knoppen om een programma aan te maken, te verplaatsten of te archiveren (opties zijn afhankelijk van je rol).

9.Klik op deze knoppen om een project aan te maken, te verplaatsten, te archiveren, importeren of exporteren of om een projectmodel te maken vanuit een bestaand project (opties zijn afhankelijk van je rol).

10.Op het tabblad Eigenschappen kan je map informatie bekijken en wijzigen.

11.Op het tabblad Gantt kan je de map Gantt bekijken en bewerken. Zie Werken met de Map Gantt

12.Op het tabblad Documenten & Kennis kan je documenten bekijken en toevoegen. Zie Document Management.

13.Op het tabblad Modellen kan je modellen bekijken die opgeslagen zijn in deze map.

14.Op het tabblad Archief, kun je het archief bekijken en gearchiveerde items herstellen of verwijderen. Zie Werken met het Archief.

15.Klik op Beheer rollen om de rollen in jouw project te bekijken of te wijzigen. Zie Werken met rollen.

16.Klik op Configureer om de map eigenschappen te bekijken of te bewerken. Zie Eigenschappen van een map bewerken.

17.Klik op Toleranties wijzigen om de toleranties die voor projecten zijn ingesteld in deze map te bekijken of te bewerken. Zie Werken met Toleranties.

18.Klik op Wijzig widgets om widgets toe te voegen in de bovenste sectie van dit overzicht. Zie Werken met widgets.

De volgende onderwerpen behandelen alle relevante functies wanneer je werkt in een map.