Werken met de Portfolio Gantt

Top  Previous  Next

De Portfolio Gantt toont de planning van alle portfolio-items in het portfolio. De legenda toont welke kleur bij welke items hoort. Dit onderwerp beschrijft de functies van de Portfolio Gantt.

portfolio gantt

De Portfolio Gantt in bewerk modus

De belangrijkste functies van de Portfolio Gantt zijn:

1.Klik op plus teken05 - grijs (gantt)  aan de bovenkant van de eerste kolom om een nieuw Initiatief aan te maken. Je kan direct een naam en planning in de Gantt aanmaken.
N.B.: je kan informatie van Initiatieven direct aanpassen in de Gantt.
N.B.: deze functie is alleen beschikbaar in bewerk modus; klik op pen-symbool02 om de Gantt te bewerken.

2.Je kan door te klikken/verslepen/loslaten, afhankelijkheden tussen portfolio-items aanbrengen; je kan ook twee portfolio-items selecteren (door de selectievakjes in de eerste kolom te gebruiken) en dan klikken op het clip0353 icoon aan de linker bovenkant van de Gantt.
N.B.: klik met de rechter muisknop op een afhankelijkheid om hem te wijzigen; je kan ook een portfolio-item selecteren (met het selectievakje) en dan klikken op het unlink icoon aan de linker bovenkant van de Gantt.

N.B.: deze functie zijn alleen beschikbaar in bewerk modus; klik op pen-symbool02 om de Gantt te bewerken.
N.B.: afhankelijkheden tussen portfolio-items zijn onafhankelijk van afhankelijk tussen projecten.

3.Klik op Weergave en klik dan op:

Kolommen,  een pop-up verschijnt, selecteer welke kolommen weergegeven moeten worden en klik dan op OK.

Opslaan als.. om de weergave op te slaan voor later gebruik; de weergave is dan beschikbaar in het uitklapbare menu dat de naam van de weergave toont.

Beheer weergaven om opgeslagen weergaven te verwijderen.

Toon kritiek pad om het kritieke pad (als het aanwezig is) in het rood te tonen.

4.Er zijn verschillende opties wat betreft het werken met kolommen:

je kan door de kolom(randen) te verslepen en los te laten de breedte en volgorde van de kolommen aanpassen

klik op de verdeler en sleep deze naar links om de Gantt balken 'over' de kolommen te slepen

versleep een kolom rechts van de verdeler om het altijd in zicht te houden.

gebruik het filter veld boven de kolommen om regels te filteren.
N.B.: het filteren werkt op sommige maar niet op alle veldtypes.

5.Klik op pdf icon om de Gantt als PDF te printen.
Klik op symbol print image om een afbeelding te genereren van de Gantt..
Klik op zoom in zoom out icon om in/uit te zoomen; je kan ook klikken (afwisselend met de linker- en rechtermuisknop) op de datumbalk boven de Gantt.