Kosten beheren met het Orderlogboek

Top  Previous  Next

N.B.: Waar je welke kosten in kan voeren is afhankelijk van je configuratie.

Je kan de Orderadministratie (of Orderlogboek) gebruiken om orders in te voeren voor je project. Je kan orders gebruiken om kosten te plannen en verplichten en bestedingen in te voeren. Orders hebben een financiële categorie en kan je koppelen aan planning-items.

Orders aanmaken en beheren

Stap 1.Navigeer naar je project, naar het tabblad Overzicht, naar de sectie Logboeken en klik op Orders, het Orderlogboek verschijnt.
Stap 2.Klik op plus-teken02 om een nieuw order aan te maken, een regel verschijnt in het Orderlogboek.
Stap 3.Voer een omschrijving, eigenaar, financiële categorie en een planning-item in, klik op Opslaan.

order log

Het Order logboek

Stap 4.        Om meer details in te voeren, kik op de  omschrijving, een dialoogvenster verschijnt:

order detail page

Het order dialoogvenster

Stap 5.        Klik op pen-symbool02 om het order te bewerken: voer kosten in of wijzig andere informatie. Kosten voer je in een pop-up in zodat je waardes op verschillende boekdatums kan invoeren:

entering costs on orders

Kosten invoeren voor een Order

N.B.: Zorg ervoor dat je een boekdatum invoert, anders zullen de kosten niet worden getoond in het Financieel Grid.