Werkpakket plannen (door een Project Teamlid)

Top  Previous  Next

Een projectmanager kan de planning van een werkpakket delegeren aan een teamlid van het project door hem de eigenaar van het werkpakket te maken. De eigenaar van een werkpakket kan de volgende dingen doen:

Het werkpakket inplannen op de tijd: producten en activiteiten toevoegen en inplannen. Zie hieronder.

Resources en skills inplannen op producten en activiteiten. Zie hieronder.

Logboeken aanmaken voor producten en activiteiten. Zie Werken met logboeken.

Afhankelijkheden toevoegen aan producten en activiteiten. Zie Werken met afhankelijkheden op planning-items.

edit work package gantt

De werkpakket planning wijzigen, sub-tabblad Gantt

Het werkpakket plannen (op tijd)

Stap 1.Navigeer naar het werkpakket via je Startpagina of klik op het werkpakket in de project Gantt, een pop-up verschijnt.
Stap 2.Navigeer naar het tabblad Planning, sub-tabblad Gantt en klik op pen-symbool02.
Stap 3.Om planning-items toe te voegen aan de Gantt, klik op plus teken05 - grijs (gantt) , een nieuw planning-item wordt aan de Gantt toegevoegd. Voer een naam in voor het nieuwe planning-item.
N.B.: afhankelijk van op welke plus teken05 - grijs (gantt)  je hebt geklikt, is het mogelijk om een specialistisch product of een activiteit aan te maken.
Stap 4.Om de inspringing van een planning-item te veranderen, selecteer de regel van het planning-item en klik op één van de pijlen: gant arrows indent outdent.
Stap 5.Optioneel kan je een eigenaar voor een planning-item invoeren. De eigenaar van een planning-item ziet het planning-item op zijn Startpagina en kan informatie wijzigen van dat planning-item (maar niet de planning!). Zie Werken met planning-items.
Stap 6.Er zijn verschillende manieren waarop je een tijdsplanning kan invoeren in de kolommen Start gepland en Opgeleverd gepland:

Klik op een cel in één van de kolommen en voer direct een datum in.

Klik op calender symbol in één van de cellen en gebruik de kalender om een datum in te voeren.

Klik-en-sleep een balk direct in de Gantt grafiek.

Stap 7.Er zijn verschillende manieren waarop je afhankelijkheden kan toevoegen aan je planning:

Klik-en-sleep van de ene balk naar de andere.

clip0023

Selecteer de regels van twee planning-items en klik op add dependency symbol - the right one. Meerdere regels zijn te selecteren met behulp van Ctrl+klik, Shift+klik of ze aan te kruisen.

N.B.: om een afhankelijkheid te wijzigen klik met de rechtermuisknop op de afhankelijkheidslijn in de Gantt grafiek, of navigeer naar de pagina van het planning-item en klik op het tabblad Afhankelijkheden.

N.B.: om een afhankelijkheid te verwijderen, selecteer de twee plan-item regels en klik op add dependency symbol.

N.B.: afhankelijkheden naar andere projecten kan je invoeren op de planning-item pagina, tabblad Afhankelijkheden. Zie Werken met afhankelijkheden op planning-items.

Stap 8.Als de planning klaar is, klik op Opslaan.

Hieronder worden de andere knoppen in het werkpakket Gantt uitgelegd:

9.Verwijder geselecteerde planning-item regels (selecteer meerdere regels door Ctrl+klik, Shift+klik te gebruiken of ze aan te vinken).
10.Kopieer de geselecteerde planning-item regels.
11.Plak de geselecteerde planning-item regels.
12.Los conflicten op die voortkomen uit afhankelijkheden.
13.Print de Gantt als een PDF bestand. De PDF ziet eruit als hoe de Gantt op het scherm is getoond.
14.Maak een afbeelding van de Gantt.  De afbeelding ziet eruit als hoe de Gantt op het scherm is getoond.
15.Pas de schaal van de Gantt aan: in-/uitzoomen, passend maken.
N.B.: je kan de schaal van de Gantt ook aanpassen door met de linker-/rechtermuisknop te klikken op de datum balk aan de bovenkant van de Gantt grafiek
16.Klik op clip0025 om de Gantt te vergroten tot een volledig scherm.

Vanaf versie 9.5.0.9. kan de eigenaar van een werkpakket de planning-item informatie bewerken op de detailpagina van de planning-items.

Klik op de naam van een planning-item in de (werkpakket) Gantt om te navigeren naar de detailpagina van een planning-item. Voor meer

informatie over het bewerken van planning-item data, zie Planning-item data bekijken of bewerken.

edit work package planning resources

De werkpakket planning wijzigen, sub-tabblad  Resources

Resources of skills inplannen op het werkpakket

Stap 1.Navigeer naar het werkpakket via je Startpagina of klik op het werkpakket in de project Gantt, een pop-up verschijnt.
Stap 2.Navigeer naar het tabblad Planning, sub-tabblad Resources en klik op pen-symbool02.
Stap 3.  In de regel van een planning-item, dubbelklik op het veld in de kolom Geplande uren, een dialoogvenster verschijnt.
Stap 4.  Klik op Resource toevoegen of Skill toevoegen, selecteer in de pop-up de gewenste resources of skills en klik op Toevoegen. De resources en skills kan je nu inplannen.

dialog add resrouces and skills two

Dialoogvenster Resources en Skills inplannen

Stap 5.Klik, in een regel, op het veld in de Geplande uren kolom en voer de hoeveelheid in.
Stap 6.Klik op OK wanneer je klaar bent.