Werken met de Map Gantt

Top  Previous  Next

De Map Gantt toont de planning van projecten in de map; het kan ook planning-items tonen. De legenda geeft aan welke items welke keur hebben. Dit onderwerp beschrijft de functies van de Map Gantt.

Folder Gantt

De Map Gantt

De belangrijkste functies van de Map Gantt zijn:

1.Klik op plus teken05 - grijs (gantt)  om sub-mappen en/of projecten uit- of in te klappen. Planning-items worden in de map Gantt getoond als ofwel de prioriteit is ingesteld op 'hoog' of als een afhankelijkheid hebben naar een ander project.

2.De Gantt balk toont alleen afhankelijkheden tussen planning-items van verschillende projecten.
N.B.: afhankelijkheden tussen planning-items kan je instellen in de project Gantt en moet je apart instellen van de afhankelijkheden tussen portfolio-items.

3.De kolommen die getoond worden staan vast en kunnen niet veranderd worden. Er zijn verschillende opties om te werken met kolommen:

versleep en laat kolommen los om de breedte en volgorde van de kolommen te veranderen.

klik en versleep de verdeler links van de Gantt balken om de Gantt balken 'over' de kolommen heen te slepen.

sleep een kolom naar de rechterkant van de verdeler om het altijd in zicht te houden.

gebruik het filterveld bovenaan de kolommen om regels te filteren.

4.Klik op pdf icon om de Gantt als PDF te printen.
Klik opsymbol print image om een afbeelding te maken van de Gantt.
Klik op zoom in zoom out icon om in/uit te zoomen; dit kan ook door met de linker/rechter muisknop te klikken op de kolomkop boven de Gantt balken.

5.Klik op enlarge widget om de Gantt te vergroten tot volledig scherm.