Werken met de Productdecompositie

Top  Previous  Next

Een projectplanning is normaliter een product planning. In het tabblad Planning van je project worden alle producten getoond in de sectie Productdecompositie. Deze decompositie bevat zowel geplande producten (die in de Gantt staan) en niet geplande producten (die niet in de Gantt staan). De belangrijkste functies van de productdecompositie zijn:

Producten naar of vanuit de Gantt slepen

Nieuwe producten aanmaken

Producten geheel uit het project verwijderen.
N.B.: als je een product verwijdert uit de Gantt, bestaat het product nog steeds in de productdecompositie.

Hiërarchie toevoegen aan de producten.

Je kan het gebruiken als een product bibliotheek (het zou dan van tevoren moeten worden gevuld in het projectmodel).

De productdecompositie is gevisualiseerd in het Project tabblad Productdecompositie (zie de afbeelding onderaan deze pagina)

section product breakdown edit mode

De sectie Productdecompositie in het project tabblad Planning, sub-tabblad Gantt

Werken met de Productdecompositie

Navigeer naar de Gantt van het project en klik op pen-symbool02.

Stap 1.Klik op clip0038 om een nieuw product toe te voegen en voer een naam in.
Stap 2.Selecteer een regel en klik op garbage bin one om het product definitief uit het project te verwijderen.
Stap 3.Om hiërarchie toe te voegen, selecteer één of meerdere regels en gebruik de pijlen: gant arrows indent outdent.
       N.B.: door middel van het slepen en loslaten kan je ook hiërarchie toevoegen.
Stap 4.Producten die in de productdecompositie staan, maar niet in de Gantt, worden in kleur getoond.
Stap 5.Je kan met het zoekveld producten vinden.
Stap 6.Klik op hide pbd arrows om de productdecompositie te verbergen op het scherm.
Stap 7.Gebruik deze uitklapbare lijst om te wisselen tussen specialistische-, management- en stuurgroepproducten.

Breakdown

Project tabblad Productdecompositie

Productdecompositie bekijken

Navigeer naar het tabblad Productdecompositie. Producten die niet ingepland zijn in de Gantt ("niet ingeplande producten") worden in het grijs getoond. Producten die wel in de Gantt zijn ingeland worden getoond in kleur. De Productdecompositie heeft de volgende opties:

Stap 1.        Klik op de uitklapbare lijst om het type product dat getoond wordt te selecteren: SelectProdict

Stap 2.        Inzoomen en uitzoomen (aan de linkerkant van je scherm)

Stap 3.        Vink aan of niet ingeplande producten getoond moeten worden of juist verborgen.

Stap 4.        Toon de productdecompositie verticaal of horizontaal HorizontalVertical

Stap 5.        Klik op symbol print image om de productdecompositie op te slaan als een afbeelding.