Weergaven gebruiken om data te bekijken of bewerken

Top  Previous  Next

Weergaven zijn in principe tabellen die een verzameling velden van een lijst items tonen. Weergaven kan je vinden en gebruiken op veel plekken in de Principal Toolbox, bijvoorbeeld op je Startpagina, in Overzichten, in Mappen, in Logboeken en in de sectie Rapporten.

Weergaven gebruiken om data te bekijken

Weergaven bestaan voor objecten in de Principal Toolbox, bijvoorbeeld op portfolio-items, op projecten of op issues/acties. Waar weergaven beschikbaar zijn kan je snel voorgedefinieerde weergaven vinden en selecteren door te klikken op de weergave naam en in het uitklapbare menu dat verschijnt een weergave te kiezen. Op deze manier kan je snel schakelen tussen weergaven om relevantie informatie te tonen.

clip0133

Navigeer naar voorgedefinieerde weergaven door te klikken op de weergave naam

Je kan ad hoc weergaven aanmaken om andere informatie te bekijken dan beschikbaar in de voorgedefinieerde weergaven. Zie Weergave aanmaken: Kolommen kiezen, en Weergave aanmaken: Filter instellen.

Weergaven gebruiken om data te wijzigen

Afhankelijk van je rol en configuratie, kan je op je Startpagina, in Overzichten en in Logboeken data direct wijzigen in een weergave.

Als je rol het toestaat en de weergave data bevat die bewerkbaar is op de huidige locatie, toont de bovenkant van de weergave een pen-symbool03 - lichtblauw icoon. Klik op pen-symbool03 - lichtblauw om naar de bewerk modus te wisselen en bewerk de data in de weergave en klik op Opslaan.

clip0134

Een weergave met bewerkbare velden toont het pen-symbool03 - lichtblauw icoon

clip0135

Een weergave in de bewerk modus toont de velden die je kan aanpassen