Treemap

Top  Previous  Next

De Treemap widget is beschikbaar voor programma's, mappen en portfolio's. Het visualiseert projectwaarden gegroepeerd door verschillende opties in genestelde rechthoeken.

IMPORT~1_img60

De Treemap widget

De Treemap widget configureren

1. Klik op Configureereen pop-up verschijnt:

IMPORT~1_img62

Dialoogvenster Configureer Treemap

2. Voer de naam in van de Treemap.

3. Selecteer het veld om de Treemap mee te verdelen (Budget, Besteed, KPI score, etc.)

4. Selecteer het veld om de Treemap mee te groeperen (Strategisch Doel, Business Unit, Status, etc.).

5. Selecteer de kleuren van de treemap: vast, willekeurig of gebaseerd op een veld.

6. Wanneer de kleur gebaseerd is op een veld, selecteer dit veld (Status, Risico score, etc.).

7. Selecteer optioneel één of meerdere velden waarvoor een filter wordt toegevoegd in de widget.

8. Kies wat je wilt tonen in de Treemap: Label, Waarden, Totaal, etc.

9. Klik op OK om de configuratie op te slaan.