Resources en skills plannen met de Gantt grafiek

Top  Previous  Next

Dit onderwerp beschrijft alle aspecten van het plannen van resources en skills met de Gantt. Zie andere onderwerpen voor Project plannen met de Gantt of Kosten plannen en met de Gantt.

Uren van resources en skills plannen

Stap 1.Navigeer naar je project, tabblad Planning, sub-tabblad Resources en klik op pen-symbool02.
Stap 2.  In de regel van een planning-item, dubbelklik op het veld in de kolom Geplande uren, een dialoogvenster verschijnt.
Stap 3.  Klik op Resource toevoegen of Skill toevoegen, selecteer in de pop-up de gewenste resources of skills en klik op Toevoegen. De resources en skills kan je nu inplannen.
N.B.: Als een resource alleen lid is van één resource pool, wordt deze resource pool automatisch gevuld; als hij/zij lid is van meer dan één resource pool, moet de projectmanager handmatig invoeren welke pool hier geldt. Zie Werken met het Resource-overzicht.

dialog add resrouces and skills two
Dialoogvenster Resources en Skills inplannen

Stap 4.In een regel, klik op het veld in de Geplande uren kolom en voer de hoeveelheid in.
Stap 5.Klik wanneer je klaar bent op OK en het dialoogvenster verdwijnt.
Stap 6.Herhaal dit voor alle planning-items waar dit nodig is. Klik als je klaar bent op Opslaan om alle veranderingen op te slaan en de bewerkmodus te verlaten.