Weergaven beheren

Top  Previous  Next

Gebruikers en beheerder kunnen weergaven definiëren in verscheidende plaatsen in de Principal Toolbox (bijvoorbeeld Startpagina, Project, Log), en als verschillende types (Persoonlijk, Lokaal, Globaal). Met de Weergave beheren optie kan je deze weergaven beheren.

Weergaven beheren

Stap 1.Navigeer naar een pagina met weergaven, klik op Weergave, dan op Weergaven beheren, een pop-up verschijnt:
clip0137

De pop-up Beheer views

De pop-up Beheer views toont een overzicht van alle beschikbare weergaven op deze locatie, gegroepeerd per type.

Persoonlijke views: alleen de eigenaar (jij) kan deze weergaven gebruiken en aanpassen.

Lokale views: weergaven zichtbaar voor iedereen met een rol op 'deze' locatie (waar je op Weergaven beheren hebt geklikt); gebruikers met de Manager rol en beheerders kunnen het aanpassen.

Globale views: zichtbaar voor alle gebruikers overal; alleen beheerders kunnen het aanpassen.

Standaard views: voorgedefinieerde weergaven die niemand kan aanpassen.

Stap 2.Selecteer in deze pop-up een weergave en klik op Verwijderen om de weergave te verwijderen, of klik op Exporteer om de weergave te exporteren als een *.ptv bestand. Je kan deze pagina ook gebruiken voor het importeren van weergaven. In de sectie Persoonlijke views kan je weergaven importeren door te klikken op Importeer en het juiste bestand te selecteren. Weergaven kan je alleen importeren als persoonlijke view maar uiteraard kan je de eigenschappen van de view wijzigen.
Stap 3.Om de eigenschappen van een weergave te wijzigen: klik op de Naam van de weergave en een pop-up verschijnt:
clip0138
Pop-up Weergavedetails

Stap 4.Klik in de pop-up op pen-symbool02 om te bewerken. Nu kan je de naam en type van de weergave aanpassen en kan je het verbergen van de uitklapbare lijst. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.
N.B.: weergaven die voor Automatische rapporten worden gebruikt zijn normaal gesproken verborgen, zodat de uitklapbare lijst overzichtelijk en bruikbaar blijft.