Beheer de beschikbaarheid van je resources

Top  Previous  Next

Je kan de beschikbaarheid van je resources invoeren en beheren op het tabblad Resource Management, sub-tabblad Beschikbaarheid (Resources)

clip0169

Sub-tabblad Beschikbaarheid (Resources)

Invoeren en beheren van beschikbaarheid van resources

Stap 1.Navigeer naar het tabblad Resource Management, sub-tabblad Beschikbaarheid en klik op pen-symbool03 - lichtblauw om de beschikbaarheid te bewerken.
Stap 2.Voer de beschikbare uren in per periode per resource in de kolommen Beschikbaar (Bes):

je kan de aankruisvakjes boven de grid gebruiken om alleen de Beschikbaarheid kolommen te tonen

je kan uren invullen in individuele cellen

je kan door te klikken en dan te slepen een reeks velden selecteren; gebruik shift-klik-en-sleep om meerdere reeksen te selecteren; op selecties kun je:

oAlle velden in de selectie laten vullen met dezelfde waarde: druk op q, of klik op de knop Vul velden, of klik met de rechtermuisknop op de selectie en klik op Vul velden.

oAlle velden in de selectie wissen: druk op x, of klik op de knop Wis velden, of klik met de rechtermuisknop op de selectie en klik op Wis velden.
N.B.: Klik op Help, dan Sneltoetsen voor een overzicht van de sneltoetsen.

Stap 3.Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Invoeren en beheren van allocatie op niet-project activiteiten (bijvoorbeeld vakanties)

Stap 1.Navigeer naar het tabblad Resource Management, sub-tabblad Beschikbaarheid en klik op pen-symbool03 - lichtblauw om te bewerken.

Stap 2.         Klik op het plus icon RA grid icoon voor een resource, een nieuwe regel verschijnt.

Stap 3.         Selecteer in de nieuwe regel, in de eerste kolom, de juiste activiteit.

Stap 4.         Vul uren in zoals hier boven beschreven staat en kik op Opslaan om wijzigingen op te slaan.