Weergave aanmaken: Kolommen kiezen

Top  Previous  Next

Een weergave kan je veranderen of definiëren om jouw behoeftes te voorzien. Dit onderwerp beschrijft hoe je kan definiëren welke data (kolommen) verschijnen in jouw weergave, in welke volgorde en met welke sortering. Je kan ook het aantal weer te geven regels instellen.

Weergave aanmaken: kolommen kiezen

Stap 1. Klik, in een weergave, op Weergave, dan Kolommen kiezen, een pop-up verschijnt:
clip0129

Pop-up Kolom instellingen: de linkerzijde toont alle beschikbare velden, de rechterzijde toont alle velden in de weergave

Stap 2.Om kolommen toe te voegen of te verwijderen, selecteer een veld en klik op Toevoegen of Verwijderen. Je kan velden ook slepen en loslaten of dubbelklikken om toe te voegen of verwijderen. Wanneer je een specifiek veld zoekt, kan je het zoekveld gebruiken om het snel te vinden.
Stap 3.Aan de rechterzijde, in de sectie Velden in lijst, sleep velden en laat ze weer los om de volgorde van de kolommen in de weergave te wijzigen.
Stap 4.Bovenaan de pop-up kan je sorteringen aan de weergave toevoegen en het aantal regels per pagina instellen. Wanneer de weergave naar wens is, klik op OK.
N.B.: om een weergave te sorteren kan je ook elke kolom kop klikken.
Stap 5.De weergave verschijnt op je scherm met de naam "-- Aangepaste weergave --". Om je weergave op te slaan voor hergebruik, zie Weergave opslaan voor hergebruik.