Project starten, verplaatsen of archiveren

Top  Previous  Next

Het is mogelijk om een project naar een andere map of het archief te verplaatsen. Afhankelijk van je configuratie is het ook mogelijk om een project te starten in een map, projecten die gestart zijn in een map hebben geen referentie naar een portfolio.

Project starten vanuit een map

Stap 1.        Navigeer naar de map en dan de sectie Projecten, klik vervolgens op plus-teken02, een dialoogvenster verschijnt:

dialog start project from folder

Dialoogvenster Project starten vanuit een map

Stap 2.        Voer de details in:

Naam: de naam van het project

Doelstelling: de doelstelling van het project

Projectmodel: selecteer het te gebruiken projectmodel voor dit project.

Startdatum: verschuift de planning in het projectmodel (indien beschikbaar) naar deze datum.

Projectleden toevoegen: voeg gebruikers toe aan projectrollen.

NB: Zie Modellen aanmaken of verplaatsen om de details te zien over welke modellen beschikbaar zijn en hoe je dit kan veranderen wanneer nodig.

Stap 3.        Klik op OK, het project is aangemaakt en verschijnt in de map.

Project verplaatsen van map naar map

Zie Items verplaatsen.

Project archiveren

Zie Werken met het Archief.

N.B.: Het archiveren van een project in een map is separaat van het archiveren van dat project in het portfolio. Dit is een aparte handeling. Dit is omdat het archiveren in een portfolio of map meestal gedaan wordt vanuit verschillende perspectieven.