Resource grid configureren

Top  Previous  Next

Het is mogelijk om verschillende instellingen voor de Resource grid te bewerken. Klik hiervoor op de knop Wijzig tijdslijninstellingen

clip0340

Dialoogvenster tijdslijninstellingen

1.Je kan de Horizon instellen op verschillende periodes (3,6,12 of 24 maanden)

2.Je kan de Startdatum van de Resource grid instellen (vandaag of geselecteerde datum)

3.Je kan de Schaal instellen (weken, maanden of kwartalen)

4.Je kan de Eenheid instellen (uren, dagen per week of werkdagen per week)

5.Je kan het Resource Allocatie Proces instellen

a.Op basis van projectaanvraag - Deze configuratie gebruik je normaal gesproken wanneer de projectmanager uren aanvraagt zonder informatie te hebben van de geplande uren in de Gantt. De projectmanager vraagt dus direct in de Resource grid uren aan. Alleen de kolom Aanvraag wordt getoond.

b.Op basis van projectplan - Deze configuratie gebruik je normaal gesproken wanneer je de geplande uren in de Gantt gebruikt voor het aanvragen van resources. Alleen de kolom Gepland wordt getoond.

c.Hybride - Deze configuratie gebruik je normaal gesproken wanneer de projectmanager het aantal geplande uren gebruikt om te beslissen hoeveel uren er aangevraagd moeten worden. Zowel de kolom Aanvraag als de kolom Gepland worden getoond.